diumenge, 22 d’agost del 2010

Pica d'Estats (3143), Verdaguer (3133) i Montcalm (3077)


De nou a la Vallferrera, amb un temps excel·lent i tres pics de 3000 aconseguits d'una sola vegada: Pica d'Estats (3143), Verdaguer (3133, punxa just al costat), i Montcalm (3077, a l'Arieja). El truc per aconseguir-ho: dormir el dia abans a 2500 m al peu de la Coma d'Estats.


Va donar la casualitat que aquell dissabte els francesos feien la marató del Montcalm (21ª edició). Cursa de muntanya de 42,5 km que passa pel Montcalm i l'Estats. Aquests francesos no s'estan de res, tot el camí senyalitzat amb cintes, un orientador a cada cruilla de camins, i llocs d'avituallament força interessants de tant en tant. Fins hi tot tenien llogat un helicòpter per pujar el material! A la foto s'envola del Montcalm i després sobrevola la Pica.


Sí, ja se que això no és el Montblanc..., però aquesta glacereta que voreja el Verdaguer, s'ha de travessar, i nosaltres vam preferim fer-ho amb seguretat. No ens agradaria pas relliscar, i anar a parar a la Cometa d'Estats amb la seva aigua glaçada!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Pere, veig que estas molt escalador. A aquesta foto sembles un professional a punt de pujar al K2. Es bonica la muntanya, jo fa temps que no hi vaig, em queda una mica lluny el Pirineu i no m'he pogut organitzar massa, pero a veure si un dia d'aquestos pugem un cim plegats, seria fantàstic.
Per cert, cal disfrutar les glaceres, ja els queden poc temps de vida.

perehc ha dit...

Si, aquí a una de les muntanyes mítiques dels catalans... segur que et dona anyorança veure les teves muntanyes...
Quan vinguis per aquí, avisam i anem a fer un cim clàssic, el Pedra, Matagalls, Sant Jeroni, Puigsacalm...